Parterapi for glade par

Parterapi skaber glæde og lykke i ethvert parforhold

Sådan kommunikerer du meget mere effektivt i 3 enkle trin

At vide, hvordan man kommunikerer, er en væsentlig livsfærdighed. Tag din karriere som et eksempel. Hvis du bliver interviewet til et job, og der er en anden kandidat, der er mere eller mindre din lige, når det kommer til færdigheder og viden, er en af ​​de faktorer, der helt sikkert vil give dig en fordel, hvordan du klarede dig selv under interviewet. Nogle gange, selvom du ikke er 100 % kvalificeret, vil du højst sandsynligt blive optaget til jobbet, når intervieweren er tilfreds med den måde, du besvarede spørgsmålene på.

Det er dog ikke alle, der er velsignet med gode kommunikationsevner. Nogle mennesker får bare naturligt deres pointe mere effektivt frem end andre. Dette er grunden til, at du skal tage skridt og gøre en ekstra indsats for at lære at kommunikere effektivt, så du ved, hvordan du håndterer dig selv i et personligt og professionelt miljø. Tag et kig på følgende tips til, hvordan du kommunikerer effektivt: 

parterapi Valby

1. Ikke bare hør, lær at 'lytte'.

Kommunikation er en tovejs gade. Hvis en person siger noget til dig, forventes du at give et svar i naturalier. Det lyder måske elementært, men ofte glemmer folk, hvordan de skal lytte – i stedet vælger de bare at 'høre' budskabet i stedet for at dykke dybt ned i, hvad der faktisk bliver sagt. Hvis betydningen af ​​beskeden er forvrænget på grund af en misforståelse fra din side, vil det resultere i fejlkommunikation. Tommelfingerreglen er, at du først skal lytte til, hvad der bliver sagt, og derefter formulere dit svar derfra.

Hvis du blot hører ordene blive udtalt, mens du rent faktisk tænker på, hvad du skal sige næste gang, så er du ikke deltager i en effektiv tovejskommunikationsproces. Endelig, når du først indser, at du rent faktisk 'forstår', hvad den anden person siger, vil der automatisk komme et tilsvarende svar ud af din mund.

2. Vær opmærksom, mens du bliver observeret på skift.

Hvis du for eksempel står i en situation, hvor du har brug for at tale foran et par venner eller foran et stort publikum, og du opdager, at du pludselig er i centrum for opmærksomheden - og folk venter spændt på dit svar - så gå ikke i panik! Forstå, at offentlige taler er en af ​​de mest almindelige frygt for mange mennesker, så du er ikke alene i dette dilemma.

Frygt kan ikke overvindes, hvis du ikke 'tvinger' dig selv til at se den i øjnene, og jo før du starter, jo bedre, fx med terapi. Tag en dyb indånding og begynd at se på menneskerne omkring dig. Anstrenger de sig for at høre din stemme? Hvis de er, skal du øge lydstyrken på din stemme lidt. Fremstår de rastløse eller uinteresserede? Prøv at variere dit tonehøjde, injicer humor i det du siger for at få deres opmærksomhed tilbage, eller stil spørgsmål for at få dem mere involveret. Du bør til gengæld lære at måle deres reaktion. Med et opmærksomt publikum og en opmærksom taler skulle kommunikationen mellem begge ender flyde lettere.

3. Vælg dine ord omhyggeligt for tydeligt at få dit budskab igennem.

Formålet med kommunikation er ganske enkelt dette: at sende en besked og sørge for, at den er klar og forstået af modtageren. Uanset om du er involveret i en en-til-en-samtale, eller hvis du taler foran en gruppe mennesker, skal du vælge dine ord med omhu, så dit budskab bliver forstået. Hvis du finder et bestemt punkt særligt svært at beskrive, så brug et almindeligt scenarie, hvor du kan
sammenligne den idé, du forsøger at formidle. Hvis der opstår spørgsmål i løbet af diskussionen, så besvar dem ligetil.

Ved at følge disse tips om, hvordan du kommunikerer effektivt, vil du helt sikkert overvinde enhver frygt for at tale, som du kan rumme dybt inde. Også dine mål - uanset om det blot er et spørgsmål om at udtrykke en mening, bede nogen om at gøre noget eller overtale et publikum til din tankegang - de vil blive realiseret, når du lærer, hvordan du kortfattet får dit budskab igennem.